Helena Bonhams Topp 10 SEO & Sökmotoroptimerings Tips

I den här artikeln följer några tips för att hjälpa dig komma igång med SEO

Definitionen av SEO är helt enkelt processen av att utforma din webbplats för att förbättra dess ranking i organiska sökresultat i sökmotorer. Och genom att optimera för termer som din söker på kommer du få relevant trafik till din webbplats som har en bättre konversion.
Nyckelorden i SEO är enkel: relevans, synlighet och genomsökningsbarhet. Relevans innebär att hålla sig till ett ämne och hjälpa sökmotorn att förstå vad din webbplats handlar om (helst att det handlar om en sak i synnerhet). Synlighet innebär att berätta för världen om din webbplats. De tekniska detaljerna och miljö kan ha ändrats, men sökmarknadsföring är fortfarande bara marknadsföring. Gör din webbplats synlig där ute, kommunicera med online-världen och användarna. Och slutligen, genomsökningsbar innebär att göra webbplatsen tillgänglig. Sökmotorer skickar regelbundet ut automatiserade program som kallas sökrobotar, eller “crawlers”, och det är dessa sökrobotar som kommer att besöka din webbplats och försöka förstå innehållet. Hjälp sökrobotarna att hitta varje sida på din webbplats och se till att de kan förstå vad de ser.

 

 

Och här kommer som utlovat våra topp 10 SEO tips:

1. Nyckelords forskning är det första steget i SEO. Ta dig tid att räkna ut vilka ord som används av de personer som du vill ska besöka din webbplats, använd sedan dessa ord på den aktuella sidan. Framför allt måste du använda dessa sökord i de första orden i din sido titel eftersom detta är den viktigaste aspekten från en sökmotors perspektiv.

2.

 

 

Få pålitliga råd från SEO källor på webben.

Tyvärr vet inte alla så mycket som de säger eller tror att de gör på nätet och SEO forum är därför alltför ofta fulla av dåliga råd, så välj dina källor väl. Några vi rekommenderar: Search Engine Journal,  Search Engine Land, och naturligtvis Moz.

3.

Optimera din kod.

Detta innebär att du bör bygga en webbplats som är lätt för sökmotorerna att förstå. Din webbplats bör använda sig av modern teknik som Cascading Style Sheets (CSS) för att minimera mängden av formatering i HTML koden. Behöver du hjälp med detta kan du använda ett SEO företag som t.ex. SEO Göteborg, vilka jag kan rekommendera personligen. Du kan även hitta dem här; SEO Göteborg Linked in

SEO byrå - Google sökmotoroptimering

4.

Gör det lätt att hitta.

Du kan göra detta genom att bygga tydliga textlänkar till alla delar av din webbplats. Sökmotorer kan inte följa bildlänkar eller smarta animerade länkar som Flash; de gillar enkel och tydlig navigering, precis som de flesta användarna.

5.

Anskaffa länkar från betrodda och relevanta källor.

Länkar är som en röst för din webbplats och du kan inte ranka högt utan dem. Att köpa länkar eller vara urskillningslös på de platser du länkar till och platser som du begär länkar från är inte längre ett bra sätt att öka din webbplats rank eller trovärdighet; satsa på kvalitet snarare än kvantitet. Länkar måste vara relevanta för innehållet på din webbplats och de måste vara från välrenommerade webbplatser. Det hjälper även att göra sig synlig i sociala medier som Google+, liksom detta företaget som sysslar med sökmotoroptimering i Göteborg.

6.

Se till att din hemsida har en sitemap.

Att bygga en sitemap hjälper sökmotorer upptäcka alla sidor på din webbplats. De bästa sitemapsen listar sidor på din webbplats tillsammans med korta nyckelordsrika beskrivningar av sidan. Om du har för många sidor på din webbplats, skapa så många webbplatskartor som du behöver och se till att de är sammankopplade.

7.

Glöm inte den tekniska biten.

Det händer mycket tekniskt i bakgrunden som kan orsaka problem med hur sökmotorer ser din webbplats. Till exempel, om du använder ett billigt webbhotell, kan du buntas ihop på samma webbserver som en pornografisk webbplats som Google verkligen inte gillar, d.v.s. “guilt by association”. Dessutom kan din webbplats använda tekniker som sökmotorerna inte gillar, t.ex. vissa typer av omdirigering. Om du är osäker, fråga ditt webbdesign företag.

8.

Följ dina framsteg med hjälp av webbanalys program.

Det finns massor av alternativ för detta ändamål; Google Analytics i synnerhet är lätt att använda, mångsidigt, och framför allt gratis. Webbanalys kan berätta en hel del om hur människor interagerar med din webbplats och hur mycket trafik sökmotorer skickar dig, vilket är värdefull information.

9.

Se till att sökmotorerna vet var du finns.

Du kan göra detta genom att skicka in din webbplats information till sökmotorerna. Detta garanterar inte en bättre position i resultaten, men det hjälper definitivt. Det gör så att Google, Yahoo och Microsoft alla har en möjlighet att lämna in en lista över alla sidor på din webbplats.

10.

Kom ihåg att innehållet väger mycket tungt.

Att bygga starkt, kvalitativt innehåll och hålla den aktuell är nyckeln till SEO. Sökmotorer älskar webbplatser som bloggar, som är högaktuella och regelbundet uppdateras. Men alltid komma ihåg att sätta dina besökare första i slutet av dagen, även en webbplats som rankas väl och får massor av trafik är inte bra om besökarna inte gillar vad de ser.

Dessa är mina topp tio SEO tips. Det finns många andra, men dessa är beprövade metoder för att få ditt företag att gå i rätt riktning , d.v.s. till toppen av sökmotorerna.
Om ni inte har lust att göra allt detta själva kan ni anlita ett SEO företag för att göra det åt er.

Lycka till!

PS: Tack till Jens Lundgren på SEO Göteborg för bidrag.